Therapie bij Psycholoog Nederrijn

Cognitieve gedragstherapie

Ik werk met een breed scala aan therapieën en methodes om mijn cliënten te helpen. De belangrijkste, en degene die ik het meest gebruik heet cognitieve gedragstherapie.

Wat houdt dat in? Nou, cognitief betekent ‘gedachten’ en gedrag natuurlijk ‘hoe je je gedraagt’. Veel klachten vinden hun oorsprong in gedachtekronkels die je gedrag bepalen. Maar veel van die gedachtekronkels kloppen eigenlijk helemaal niet. Om er achter te komen welke gedachten veel beter passen en die je meteen helpen in jouw situatie ga je zelf op onderzoek. Je komt er proefondervindelijk achter wat er zou gebeuren als je de dingen eens anders deed. Is het wel zo eng? Voelt het wel zo raar? Reageren ze wel zo anders? En hoe voelt het voor jou, voor jullie?

Die aanpak is heel concreet. We gaan aan het werk en komen er, in redelijk korte tijd achter wat wel en niet werkt en wat dat met je doet. Het belangrijkste van de behandeling van Psycholoog Nederrijn is dat je het echt zelf doet.

Je moet het wel willen

Voorwaarde nummer één voor onze samenwerking is dat je iets moet willen veranderen. Er moet iets in je leven zijn, in je omgeving of in jezelf, waar je niet over tevreden bent… en dat je aan wilt pakken. Het is heel belangrijk dat de wens om te veranderen vanuit jezelf komt: dat bepaalt namelijk je motivatie.

Ik zorg vervolgens voor het volgende:

  • De start.
    Wat is er nu echt nodig om te veranderen. Wat doe je zelf en hoe wil je dat je omgeving verandert? Is dit haalbaar? Hoe pak je het aan?
  • Het doorzetten.
    Ik ben de hand op je schouder wanneer nodig, of een steuntje in de rug om je sneller voorruit te laten gaan.
  • Het vasthouden.
    We maken samen een “koffer vol gereedschap” die je gaat helpen met verschillende moeilijke momenten of situaties.

Verschillende klachten en therapieën

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij mij. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik één van de volgende links:

De therapie van Psycholoog Nederrijn heeft in de regel prachtig resultaat voor de cliënten. Aan het eind van de rit is de klacht verholpen, of je hebt geleerd haar in je leven op te nemen, je hebt jezelf hervonden – op eigen kracht.

Contact met psycholoog Nederrijn.

Wil je graag persoonlijk en deskundig advies in jouw situatie? Bel ons secretariaat waar wij al je vragen kunnen beantwoorden. Je krijgt altijd iemand aan de telefoon die geschoold is in de psychologie, zo krijg jij het beste advies. Wij kunnen ook een afspraak voor je inplannen bij een psycholoog zonder wachtlijst. Wij zijn bereikbaar op 085-4014720.