Stress en burn out therapie bij Psycholoog Nederrijn

Op is op

Gelukkig zijn we geen batterij, met precies genoeg energie voor elke dag en als het op is, is het op. Nee, bij ons zit net even anders. Als jouw batterij op is, kun je doorgaan. Gelukkig maar, want soms is het gewoon even nodig. Daar schuilt het gevaar. Want als je dat kunt, kun je het de volgende dag ook. En als je het een tijdje kan, denkt iedereen dat je het altijd kunt en doen ze er nog een schepje bovenop. Voor je het weet is jouw batterij écht op. Maar dan ook écht. En dan kun je je niet meer ‘even opladen’.

Hoe voorkom je een burn-out?

Door niet alsmaar door te jakkeren. Vraag is dan natuurlijk: wanneer ben je aan het jakkeren? De wereld gaat steeds sneller, om je baan te behouden zul je er moeten zijn voor de baas, je gezin heeft aandacht nodig, vrienden. En kom op, iedereen moet dat toch doen? Dat is natuurlijk niet waar. Je kunt jouw leven niet meten naar hoe druk een ander het heeft. Waarschijnlijk heb je jezelf al tientallen malen afgevraagd of je geen burn out hebt voordat je er echt één hebt. Maar je hebt niet goed geluisterd. Je voorkomt een burn-out door goed naar jezelf te luisteren.

Burn out is gelukkig goed te behandelen met therapie

Veel mensen krijgen een keer in hun carrière een burn out. De beroepspraktijk heeft er veel aandacht aan besteed en we kunnen een burn out goed en snel behandelen. We herstellen je energieke gevoel, we werken aan hoe je goed en gericht kunt ontspannen, hoe je je energie over een dag verdeelt, hoe je kunt geven, maar ook nemen.

Online therapie

Burnout kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo.

Contact met psycholoog Nederrijn.

Wil je graag persoonlijk en deskundig advies in jouw situatie? Bel ons secretariaat waar wij al je vragen kunnen beantwoorden. Je krijgt altijd iemand aan de telefoon die geschoold is in de psychologie, zo krijg jij het beste advies. Wij kunnen ook een afspraak voor je inplannen bij een psycholoog zonder wachtlijst. Wij zijn bereikbaar op 085-4014720.