Depressie behandeling bij Psycholoog Nederrijn

Zwaarte maakt leeg en alleen

Alles kost je moeite. Maar dan ook echt alles. De dag lijkt een eindeloos pad waar je elke stap dieper in zware, kleverige stroopt stapt. Je slaapt slecht, terwijl je toch heel moe bent. Je reageert geïrriteerd. Je kunt je moeilijk concentreren. Al met al voel je je hol van binnen. En heel heel alleen.

Zelfverkozen eenzaamheid

Natuurlijk hebben mensen die dicht bij je staan het in de gaten. Waarschijnlijk hebben ze geprobeerd je te helpen. Maar je liet ze niet toe, sterker nog je zonderde je beetje bij beetje steeds meer af. Zo kwam je elke dag iets moeilijker vooruit. Tot alles bijna stilstaat.

Het is niet onvermijdelijk

Wat doe je er aan? De eerste stappen zijn moeilijk te herkennen. Iedereen is toch wel eens een beetje down? En je wilt toch geen aansteller zijn. Je bijt een keertje door. Je laat het niet merken. En voor je het weet sta je aan de rand van het drijfzand van een depressie. Op dat moment heb je al zo vaak gezwegen dat het nu, voor je gevoel, helemaal niet meer kan.

Laat je depressie behandelen, trek aan de bel!

Ik kan er niet genoeg uitroeptekens achter zetten. Trek aan de bel. Trek aan de bel. Trek aan de bel. Je hoeft niet alles te kunnen verklaren, je hoeft het niet alleen te doen en je bent al helemaal niet zwak als je even de handdoek in de ring gooit en je omgeving vraagt, ‘Help mij’. Ga naar je huisarts of naar een psycholoog, liever vandaag dan morgen. Je kunt er je verhaal doen en jouw stille gevecht doorbreken.

Het is vast mijn eigen schuld…

Nee. Gevoelens van depressiviteit kunnen werkelijk overal vandaan komen. Het kan zijn dat je iets naars is overkomen. Maar het kan evengoed dat je opgewekt van aard bent, ‘geen reden tot klagen hebt’ en dat het je toch overkomt. Je hoeft de oorzaak niet te weten om iets aan de depressie te doen.

Online therapie

Depressie kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo.

Contact met psycholoog Nederrijn.

Wil je graag persoonlijk en deskundig advies in jouw situatie? Bel ons secretariaat waar wij al je vragen kunnen beantwoorden. Je krijgt altijd iemand aan de telefoon die geschoold is in de psychologie, zo krijg jij het beste advies. Wij kunnen ook een afspraak voor je inplannen bij een psycholoog zonder wachtlijst. Wij zijn bereikbaar op 085-4014720.